Preview Mode Links will not work in preview mode

Skolpodden - med Carro och Sophie

Dec 23, 2019

I dagens avsnitt gästar Helen Klaesson från Maskrosbarn oss och pratar om deras projekt, Skolkurage. Skolkurage är framtaget för att hjälpa oss i skolan att upptäcka och se elever som har det tufft hemma av olika anledningar. Hur vi kan stötta dem och vilka frågor vi behöver ställa för att hjälpa dem? Helen...


Oct 14, 2019

I veckans poddavsnitt gästas vi av Olivia Trygg Larsen som startade organisationen Trygga barnen tillsammans med sin familj, i hopp om att kunna hjälpa och stötta barn dessa utsatta barn. Olivia delar generöst med sig av sina egna erfarenheter av att leva med en pappas missbruk och tipsar oss också om vad vi som...


Sep 29, 2019

I dagens avsnitt befinner vi oss på ett hotellrum i Göteborg. Vi gör varsin spaning, något vi uppmärksammat från skolans värld under den gångna veckan. Vad har du själv gjort för skolspaning?


Sep 16, 2019

I det här programmet gästas vi av skaparen av Yogiteens - Sofia Klingstedt.

Hon berättar hur vi kan få våra ungdomar att minska stressen genom att bara bli medveten om sin andning, så, andas in, andas ut, och lyssna på veckans avsnitt.


Jun 16, 2019

Nu väntar ett långt och härligt sommarlov, men innan dess vill vi ju såklart sumers läsåret som gått. Samtalsämnena spretar rätt friskt - precis som det brukar vara med oss! Glad sommar!